Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Finn K46 på kartet.

Besøksadresse:
Kongsgate 46, Stavanger

 

Åpningstider 
mandag, torsdag, fredag:
08.00 - 15.30

tirsdag og onsdag:
08.00 - 18.00
eller etter avtale.

Telefon sentralbord:
51913890

Avdelingsleder:
Lisbeth Skibenes

K46 - for hele familien

Publisert: 06.12.2012

Rusmisbruk påvirker hele familien.
Å være pårørende kan innebære mye ansvar og usikkerhet i vanskelige og skiftende situasjoner.
Rusbruk i nære relasjoner kan ofte utløse en form for krise og involverer en hel familie. 

Når et familiemedlem ruser seg vil man reagere på ulike måter. Mor, far, søsken, kjæreste; alle har sine opplevelser og sine følelser. Det kan være mange følelser som fremkommer; sinne, skuffelse, skam, maktesløshet og fortvilelse er helt normale reaksjoner. 

K46 gir tilbud om:

  • Indviduelle samtaler
  • Familiesamtaler
  • Gruppe/undervisningstilbud

 

 


Tegn på rusmisbruk

Publisert: 06.12.2012

Det kan være vanskelig å oppdage et rusmisbruk. I begynnelsen vil gjerne ungdommen prøve å skjule bruken av rusmidler.  De vil gjerne ta små doser og de vil være forsiktig med å oppbevare rusmidler og brukerutstyr hjemme. Ved konfrontasjon om mulig rusbruk vil de gjerne nekte for dette. Det er derfor viktig å vite hva du skal se etter, men samtidig huske at mange av disse tegnene på rusmisbruk også  kan være alminnelig pubertetsutvikling. Dersom du er usikker ta kontakt for veiledning og informasjon.

 


Les mer

Barnet mitt ruser seg - Hva gjør jeg nå?

Publisert: 13.12.2012

Hva kan jeg som forelder gjøre?

Du/dere som er foreldre kjenner barnet deres best, og hvis du får en mistanke om at din sønn eller datter ruser seg, bør du undersøke nærmere hva det er som gir deg denne mistanken.

Hvis det har skjedd påfallende endringer kan det være tegn på at du har rett. Det finnes mange ulike rusmidler og kunnskap om rus kan være vanskelig.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale med oss på K46. Det er mulig å få god hjelp raskt, vi har taushetsplikt og saker kan drøftes anonymt.  


Les mer