Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Administrasjon:
Nytorget 1

Avdelingsleder Vest:
Tone Haraldseth

Avdelingsleder Øst:
Jone Kristian Sunde
 

Tidligere program

Skrevet av: , publisert 20.08.2015

Her finner du program fra tidligere år.

BLI MED: 


SNART

ER 

DET 

SOMMER

 

!!!!!!!!!!!!

 

Sjekk ut denne:

 

 

 

 

KOM MAI DU SKJØNNE MILDE

gjør skogen atter grønn

Og la ved bekk og kilde 

fiolen blomstre skjønn

Hvor ville jeg dog gjerne

at jeg igjen deg så!

Akk kjære mai, hvor gjerne

gad jeg i marken gå!

Og i Bakgården blir det både tur til Øberg, konsert på Metropolis, filmkveld, malekveld, og skrivekveld. I mai. Det liker vi godt! BLI MED!!!

 

Det er april!!!

Det er vår!!!

Det er BAKGÅRDEN!!!!

Bowling! Fødselsdager!
Dansekurs!
Matlagingskurs!
Psykolog på besøk!
Paintball!
Karaoke!
Fjelltur!!!!

 

KOM
!!!!!!!!!  

Februar og mars:

Det er alltid noe som skjer i Bakgården! Her ser du programmene for februar og mars.

Følg med på Facebook for mer informasjon!

Hilsen Georg 
og gjengen

   
 

Januar:

Tirsdag 20 januar treffes vi på Kyviksmarka. Vi starter kl 17 med en liten video om et eksperiment som handler om at vi trolig ikke ser oss selv slik andre ser oss. Vårt utseende er ofte noe vi "plager" oss med, men er det egentlig sant og ser vi vår egen skjønnhet egentlig? NEI sier undersøkelsen og dette vil vi drøfte i morgen.
Så tar vi en pause og spiser nystekte baguetter og godt pålegg.
Deretter ser vi en MORSOM film om temaet "Hvem er vi egentlig?"

Det er dessuten viktig at alle som vil være med å arrangere fødselsdager må komme, slik at vi får lagt en plan for våren sammen.

Bjørghild fra Humorfestivalen vil komme innom for å fortelle om det man kan være med på som frivillig på Humorfestivalen 2015!

Hvis det er fint vær er det mulig å teste ut den nye profesjonelle sandvolleybanen mellom kl 16.00 og 17.00 mens det ennå er lyst.

Når det gjelder REVYEN på lørdag, så må alle som ønsker å være med melde dette ønsket innen tirsdag 20 januar kl 18.00. Hvis det er for mange som har lyst, trekker vi lodd. Dette er det forresten OLE som har fikset!

Det er IKKE KLUBBKVELD på torsdag 22 januar.

Sees på tirsdag!
Varm hilsen fra Rayna, Elena, Jose, Kerar, studentene. Lene og Georg.

 

2015
Januar:

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!
Et nytt spennende år ligger foran oss, og jeg er som vanlig optimistisk, selv om 2015 vil bli et år med store innsparinger for alle landets kommuner, og Stavanger kommune er intet unntak. Dette betyr at vi pr i dag har svært minimalt med driftsmidler. Vil vil selvfølgelig søke midler andre steder, men vi må belage oss på endringer i Bakgården.

Det er nå vi kan være glade for at penger ikke er alt. Det er nå vi kan være glade for at det er masse vi kan gjøre bare vi bruker fantasien. Vi har mange ideer, og masse vi kan gjøre, men det er mulig at vi må begrense tilgangen til fribilletter og heller fordele dem så rettferdig som mulig gjennom påmeldinger, slik at alle får være med på noe, men kanskje ikke alt.

Fødselsdagsprosjektet vårt fortsetter som planlagt, og dette vet jeg mange gleder seg til. Det gjør jeg også! Vi har allerede bestilt hyte på Ølberg i mai, vi satser på fjelltur i vinter, vi skal klatre og ha volleyball, vi skal på utflukter av mange slag, vi skal samarbeide med redningstjenesten, ha debattkvelder i samarbeid med psykolog, det blir matlaging og.... og.... og.... masse masse mer.

Det er også en stor glede å kunne fortelle at medlem Kristian Tollaksen har søkt Promenaden om penger til klubbben, og har fått 8000,-! Dette er bare helt fantastisk! En heltegjerning! Tusen takk Kristian!

Første klubbkveld er som sagt tidligere, 8 januar. Møt opp kl 17 på klubben, så går vi sammen til Hatbour bowling. Husk påmelding snarest!

Hilsen Georg


Januar:

 

Kjære alle nye og gamle medlemmer i Bakgården.
Nå ligger det et nytt og spennende år og venter på oss. Vi som er ansatt i klubben har mange spennende ideer og tanker om programmet for det nye året. Alt fra malerkurs, matlaging og debattkvelder med interessante gjester, til klatring, overnattingsturer, slalåm, Sirdalsturer, fototokurs og paintball. Det som er helt sikkert; er at her blir det masse for alle!
Vå åpner klubben 8 januar kl 17.00 på Kyviksmarka, og denne kvelden presenterer vi alle ideene også stemmer vi fram de beste.
Det er viktig at DERE også kommer med gode ideer denne kvelden, da blir 2015 aller best!
Ellers blir det hjemmelaget pizza og god dessert, og tilslutt går vi sammen til Harbour bowling, ca kl 19.00 - 20.00.

Velkommen alle sammen! Vi gleder oss!

Hilsen
Elena, Jose, Kerar, Rayna og Georg

 

 Oktober

 

September

Tirsdag 30.09.14 er det ny klubbkveld og DEBATT med tema "Hvordan kan vi øke vår selvtillit og bruke våre iboende krefter når vi har det vanskelig".

Vi får besøk av noen unge jenter som har arbeidet med akkurat dette, og en veldig klok mann som heter Bjarne. Han er leder i "FRA OFFER TIL KRIGER". 

Ellers blir det matservering og eplekake m/krem

Og selvfølgelig blir det tid til å trene og prate sammen.
Klubben åpner offisielt kl 17.00, men vi er her for dem som kommer rett fra skolen.

VELKOMMEN!!!!

 
 Gaudland gård. Det er bare å glede seg!

27 og 28 september reiser Bakgården til Gaudland, der vi overnatter på en av hyttene til Stavanger Turistforening. Vi drar på fjellturer med hytten som utgangspunkt. Ved hytten er det det en kjekk gapahuk, den ligger i vakker naur, det er fredelig og godt der, og det er bare ca 2 timer å kjøre fra Stavanger.
Hytta har bare 16 sengeplasser så her gjelder det å skydte seg å melde seg på.
Dette passer for deg som har lyst til å gå korte fjeltturer, padle i kano og være sporty!
Du får praktiske detaljer dersom du får plass - husk det er bare 16 plasser!
Påmelding innen 17 september.

 

Tirsdag 9 september blir det debattkveld i Bakgården! "Hva gjør det med oss at folk rundt oss ruser seg? Er vårt samfunn for opphengt i rus?" Vi får besøk av organisasjonen "Voksen for barn"
Sindre skal lage mat - og han garanterer noe SKIKKELIG GODT!

 

 

Tirsdag 2 september går vi inn i første høstmåned, og i den forbindelse vil jeg lære dere å lage god gammeldags norsk høst-mat! Vi starter med klassikeren som alle liker; Hjemmelagde kjøttkaker, med ertestuing, kålstuing, saus og poteter! Alt fra EKTE ferske råvarer. Ingen juks med posemat! NAM!
De som ikke ønsker å lære hemmeligheten bak kjøttkakalaging, kan bare komme og kose seg med maten, og finne på andre ting på huset.
Flott hvis dere uansett kan si ifra om dere kommer på tirsdag, slik at jeg er sikker på at vi har nok mat til alle sammen. Vi spiser ca kl 18.30, eller så fort maten er klar.
Klubben åpner kl 17.00.

 

 

 Hamlet - et hevndrama...

Fredag 5.september inviterer vi til gallaforestilling på Rogaland teater. Vi skal se HAMLET av SHAKESEARE. De som ønsker å være med må melde seg på snarest. Vi har bare 20 billetter som skal hentes 1. september, så skynd deg og meld deg på!

Forestillingen begynner kl 19.30, og de som vil kan møtes på huset kl 18.30, eller gå direkte til teateret senest kl 19.15.

Siden dette er en gallaforestilling hadde det vært veldig hyggelig om vi alle hadde pyntet oss litt denne kvelden, men det er ingen tvang.

HUSK å melde deg på innen mandag 1. september! 

Det blir IKKE klubbkveld torsdag 4 september.

 

Hilsen Georg

 

 Ylvis - on tour 2014

August:

Hei alle sammen! Denne uken ha bakgården åpent på ONSDAGEN 27 august isteden for torsdagen, fordi vi skal på GRATISKONSERT med YLVIS i sentrum. Konserten starter kl 20.00 med et band som heter Violet Road, deretter kommer YLVIS. Konserten avsluttes kl 22.30, men alle kan bestemme selv når man vil gå hjem.
Vi treffes i kantinen (gamle Bakgården på Nytorget 1) kl 18.00, hvor vi lager og spiser pastasalat. Deretter går vi sammen til Vågen/Torget ca kl 19.30.

Velkommen alle sammen!

 

 

Tirsdag 26 august blir det SPILLAFTEN i Bakgården, med premier til lagene som vinner.  Dessuten: sunn snacs, pluss brus og morsomme konkurranser. Vi åpner kl 17.00. Kom da vel!

I tiden framover vil vi også ha fysiske aktiviteter på tirsdagene. Vi vil bruke gymsalen hvis det regner, og når været er fint, kan vi være ute. Du trenger ikke  ha med deg ekstra klær. Det vil bli fotball, basketball, volleyball, landhockey, badminton osv. Yoga med Elena blir det også, for dem som har lyst.

Velkommen alle sammen!

 

 

Tirsdag 19. august skal Bakgården aktivitetsverksted til Harbour Bowling i sentrum. Møt opp på Kyviksmarka kl 17.00. Vi går derfra 17.30 og starter bowling kl 18.00.
Ring tlf 900 40 278 for ytterligere informasjon.

 

Vi starter opp etter sommerferien torsdag 14 august kl 17.00 på Kyviksmarka. Det blir servering av Taco med salat.
Vi vil gå igjennom alle aktivitetene vi har hatt de siste årene, så vi kan bestemme oss for hva vi vil ha med på høstprogrammet som fenger flest mulig av medlemmene våre. Nye forslag mottas med stor interesse, og det blir økonomien som avgjør hva vi kan få til.
Vi vil søke økonomisk støtte gjennom forskjellige fond, deriblant Frifond, og i den forbindelse vil vi gjerne lufte noen forskjellige ideer denne kvelden.
Bakgårdens medlemmer skal aktivt være med å utforme programmet, derfor håper vi at flest mulig kan komme på torsdag.

Vi gleder oss til å se dere alle igjen, og det blir selvfølgelig god tid til å prate om sommeren også!

Hvis du aldri har vært i Bakgården før, men tror at dette kan være noe for deg, så ta en tur innom og sjekk ut klubben. Du har intet å tape, men kanskje mange nye venner å finne :)

VELKOMMEN!!! 

 Juni:

Bakgården avslutter med Aktivitetsverksted og middag for alle medlemmene på Mikado 17 juni kl 18.00. Det er nødvendig med påmelding. Meld fra til Georg.

Deretter blir det Bakgårdsferie..... Blir du med?

COMEDY CLUB - MIX
03. JUNI 2014 KL 19.00 - møt opp 18.30.

Geldelige nyheter! Det er Comedy box igjen! Det var så kjekt forrige gang! Så bli med!!! Det er ca 20 ledige plasser, og det er opp på Trappetårnet denne gang.

Spre ordet! Håper å se dere alle sammen!

 

REISEFEBER
Torsdag 5 juni.

Torsdag 5 juni skal vi ha en liten samtalegruppe om det å reise på ferie. Siden sommerferien nærmer seg for de fleste, tenkte vi det ville passe seg med noen gode ferietips! Det serveres gode sandwitcher og yoghurt-is.

Og hvi været er ok blir det sportsaktiviteter utenfor.

Velkommen alle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Natvigs Minde

Velkommen til NATVIGS MINDE og Plentingen Seil og Ekspedisjonsforening!

Tirsdag 21 januar reiser vi til Natvigs Minde. Programmet ser slik ut:

18.00 Avreise fra Børevigå, gjestehavnen v/oljemuseet i Stavanger. Herfra reiser vi 2 - 3 minutter med båt over til Natvigs Minde. Husk at det kan blåse på overfarten, om den er aldri så kort. Kle deg derfor godt, og ha på godt fottøy. Vind og vanntett jakke er best, støvler/sko med sklisikker såle (fjellsko, høystøvler, joggesko, skatesko el.l.) er også bra.

18.15: Velkommen til holmen. Her blir det korts presentasjon av stedet, en rundtur på holmen, og en kikk ombord i skutene.

19.00: Mat. Vi har stelt istand litt god mat, og mens vi spiser får vi høre om seilplaner og aktiviteter:

 • Klubbkvelder på Natvigs Minde
 • Klubbkvelder med seiling
 • Helgeturer i Ryfylke med seilskuta Prolific
 • Sommertokt; hvor og når?
 • Kurs og opplæringsprogram
 • Andre aktiviteter
 • Organisering av foreningen

20.00: Retur til Børevigå

Ta gjerne kontakt med Alf på telefon 92694517, eller med Georg, hvis du lurer på noe.

 

Hei Godtfolk

Et nytt spennende år er plutselig en realitet og vi ønsker dere alle lykke og suksess i 2014 

Vi starter opp på torsdag den 9 januar kl 17.00 i Kyviksvei 6 på Kyviksmarka ved Hetland kirke på Storhaug. Men først: noen kjekke nyheter:

Vi har søkt midler til hytte og skitur fra Arkaden. Vi starter en seilskuteklubb på Natvigs Minde. Vi forsetter samarbeidet med Røde Kors ungdom. Vi skal søke Frifond og sjekke andre muligheter for tilskudd til kjekke aktiviteter i klubben. 

Vi kommer til å ha åpen klubb både tirsdager og torsdager fremover med henholdsvis åpningstider 17.00 til 20.00/21.00, avhengig av arrangementet. Vi ønsker å få i stand leksegruppe, matlaging, debatter, dans, samtalegrupper, kunst og musikk aktiviteter, kurser og masse annet på tirsdager. Men torsdager skal være en mulighet å treffes og ha det hyggelig i forskjellige aktiviteter. Når været blir OK, så trapper vi opp sportslige aktiviteter også på tirsdager på vårt flotte uteområdet. Da blir det fotball, volleyball, basket, badminton, boccia og lignende. 

Vi vil ogsål utarbeide månedsprogrammer og få sendt disse ut til dere alle via kanalene vi har etablert. Følg med! Følg med!

Også: Det er en student på Danselinjen i Bjerksted som ønsker å finne 7 ungdommer som vil delta i et velværekurs over 8 ganger. Dette er ikke et opplegg av Bakgården, men her er en flott gratis sjanse å lære nye sider ved seg selv! Siste frist for å melde sin interesse er 9 januar. Dersom det melder seg noen innen dette, så kan vi sende med ansatte i bakgården for å delta, så frister det gjerne enda mer. Dette blir på kvelden mandager i Bjergsted i Stavanger. Du kan lese mer om kurset rett under dette.

Vennlig hilsen Georg, Elene, og Adam

 

Hei! 

Jeg er student ved Universitet i Stavanger på praktisk pedagogisk utdanning og har tidligere gått bevegelsesveiledning i Oslo fra 2006-2009. 

Bli med meg på et eksperiment! 

Kurset: "Jeg"  handler om å bli kjent med seg selv på en ny og spennende måte. Kurset vil settes igang i januar og gå over en periode på åtte uker. Dette er et velværekurs hvor innholdet skal være:

 • Massasje
 • Bevegelse
 • Lek og øvelser
 • Meditasjon 

I veiledning er det viktig at du blir kjent med deg selv i ditt eget tempo, på egne premisser. Selv om jeg skal være leder på kurset, vil det til enhver tid være alternativer, der du selv setter grensene. 

I vår moderne verden og i skole, blir vi i stor grad fortalt hva som er best for oss. Det er lite selvstyring og rom for ettertanke og refleksjon. Det bidrar til at vi som individ taper noe av essensen i hva som er MEG. Tankene kan overta, mens vi glemmer kroppen. Kroppen er selve kraften til endringer og mister vi den, mister vi også vår egen kraft.  

I løpet av kurset ønsker jeg at alle skal få en opplevelse av tillit til kroppen og egne valg. Ha det trygt, lære noe nytt om seg selv og i forhold til energi, holdning og bevegelsesglede. 

Velkommen

Med vennlig hilsen Siri  

 

 

 

 

 

 Hei alle sammen!

Torsdag 14 november blir det MALEWORKSHOP i Bakgården.

Vi starter kl 17.00 i kantinen. Første timen blir det maling, musikk og noen overraskelser. Etterpå spiser vi Spaghetti Bolognese...Mot slutten av kvelden lager vi kollage sammen.

Dette er virkelig kvelden for dem som har lyst til å være med på maling- og kunstaktiviteter!

Men alle dere som kan ha lyst til å være med i JULEBALL-komiteen kan komme kl 16.30 og bli med å planlegge for årets julebegivenhet.

Hilsen Georg, Adam og Elena

 

 

 

Velkommen til GRESK KVELD i Bakgården

Torsdag 24 oktober med oppstart kl 17.00 blir det internasjonal presentasjon av gresk kultur:

 • Tradisjonell atletisk lek
 • Gresk sang
 • Tradisjonell dans
 • God Gresk Mat:
  • Tzatziki,
  • Souvlaki,
  • Keftedakia med salat
 • Film: "My life in ruins"

 

 

Torsdag 10 oktober reiser vi til MÅNAFOSSEN - en skikkelig reise ut fra Ålgård. Vi skal kjøre 2 biler med 10 plasser, og hvis noen vil kjøre selv, og har lyst til å bli med, har vi plass til enda fler!

Vi møter opp kl 12.00 i Bakgården og er tilbake ca kl 17.00. Vi haar med baguetter og noe og drikke til alle sammen.

Husk å melde deg på innen 3 oktober, og hvis du kan kjøre selv, er det fint om du gir beskjed om det.

 

Hilsen Elena, Adam og Georg

 

 

 

 Torsdag 17 oktober kl 17.00 blir det en koselig og avslappet Bakgården-kveld med leker og
GOD MAT!
Vi skal kose oss med Twister og Alias leker, 
og i pausen  spiser vi kylling-pasta-salat med
stekt hvitløksbrød!
Til slutt lager vi HJEMMELAGET BANANASPLIT.....

Kom og bli med på en kjekk Bakgårds-kveld!


Hilsen Georg, Adam og Elena.